Vårt härliga TEAM

Vi växer hela tiden. Både som människor & yrkesutövare

Lena Andersson Uddeholt

Klinikchef / Fysioterapeut / Sadelutprovare

Fysioterapeut med 25 års erfarenhet nationellt & internationellt och är FEI permitted equine terapist. Hon har alltid jobbat i nära samarbete med veterinärer och har även en flerårig tysk certifiering i sadelmakeri och sadelinpassning. Tidigare erfarenhet som unghästutbildare på ridsidan och har även travtränarlicens.

Marc Koene

Mentor & Rådgivare

Marc äger och driver Tysklands största hästklinik och har är en fantastisk mentor för oss. Han har varit landslagsveterinär för Tyska dressyrlandslaget i 20 år och är veterinär för International Equestrian Federation(FEI) Vi har möjligheten att utbilda vårat team hos honom och även fått ta del av Marcs erfarenheter när han varit på plats hos oss.

Lena Söderberg

Hästspecialist som jobbat på Kalmarkliniken i snart 35 år. Ortopedi och hältutredning i första hand men har en gedigen erfarenhet i flera områden. Hon har från starten varit vår ryggrad och bidragit med enorm kunskap.

Jennie Sandman

Specialkunskap inom odontologi, hästens munhåla och tänder. År 2023 går hon en internationell utbildning: Equine gait Analysis Society (EGAS). Specialintresse för sportmedicin & arbetar mycket med objektiv mätanalys och AI (Sleip). Är en stor tillgång till oss i hältutredningar.

Hanna Andersson

Hanna kom till oss i februari 2023. Hon har tidigare jobbat som distriktsveterinär och har även som gammal hästtjej och tävlingsryttare en gedigen hästbakgrund. Hon är väldigt ”nördig” och sätter sig in i allt i minsta detalj. Stort intresse för internmedicin och innehar specialkunskap inom odontologi. Är även en stor tillgång för oss i hältutredningar och har kan mycket bilddiagnostik, både röntgen och ultraljud.

Laura Pratley

Laura kommer från Storbritannien och har bott i Sverige sedan 2020. (Pratar superbra svenska). Hon har erfarenhet från Mälaren Hästklinik & kommer nu närmast från Specialisthästsjukhuset i Helsingborg. Hon har ett stort intresse för internmedicin & akutvård. Exempelvis utredningar av kolik, vikttapp, ögonproblem och nedsatt prestation. Parallellt håller Laura även på att avsluta sin specialistutbildning inom internmedicin från University of Liverpool. Hon kommer bland annat vara vår remissmottagare inom internmedicin.

Claudine Anen

Claudine är ursprungligen från Luxembourg & jobbar för tillfället i Tyskland. Hon har examen från University of veterinary Medicine i Wien. Hon är styrelsecertifierad (Avancerade kunskaper) i Equine Medicine. Equine Osteopath & certifierad i Equine Rehabilitation. (Tenessee University). Expert inom Sport medicine och rehab inkluderande Poor Performance gällande tävlingshästar inom samtliga discipliner. Hon kommer även att hålla i internationella utbildningar hos oss.

Sabrina Skov Hansen

Specialist i ortopedi och kirurgi. Är från Danmark men jobbar i Tyskland på Tierklinik, Lüssche, (hos Marc Koene) Hon har gjort sin specialistutbildning på SLU i Uppsala och pratar därför också svenska. Hon kommer till oss var fjärde vecka och jobbar då mest med hältutredningar.

Nina Kullander

Har jobbat med hästar i hela sitt liv och har ett enormt engagemang för hästen. Hon har en stor kunskap inom det veterinärmedicinska och gör jobbet smidigare för våra alla veterinärer.
Hon är en stor resurs i många områden på kliniken.
Du möter även Nina som kundmottagare.

Julia Hansson

Veterinärassistent med fantastisk kunskap och erfarenhet. Hon har jobbat i flera år som röntgensköterska på en större klink och har hos oss en ledande roll vid röntgenundersökning och export röntgen. Även en ovärderlig resurs för våra veterinärer i deras arbete.
Du möter även Julia som kundmottagare.

Nina Karlsson

Rider Grand Prix dressyr med internationella resultat och brinner för att man ska vara sin hästs egen PT. Hennes gedigna kunskaper och erfarenhet är ett fantastiskt bidrag till vårat Hälsoteam Rid hästen frisk är Ninas motto.

Katrin Dehlin

Godkänd av Jordbruksverket. Skor och verkar alla typer av hästar. Sjukbeslag m.m. Är på Kalmar Hästcenter några dagar i veckan. Katrin bokar sina egna tider. Du når henne på 072-336 73 98

Jeanette Lindström

Vårt administrativa orakel & affärsutvecklare. Jeanette har stor erfarenhet av företagande & kundrelationer. Om det gäller ekonomifrågor så är det Jeanette som vi lutar oss mot.

Jesper Uddeholt

Den enda av manligt kön i den dagliga verksamheten förutom Bosse (Hund).  Båda inkvoterade. Jeppe jobbar med kundrelationer & marknadsföring.

Visste du att...

... Vi har en av den mest avancerade stötvågsmaskinen som finns på marknaden. Läs mer om vår utrustning.